magnolia.ro

5 metode prin care poţi reduce stresul cu ajutorul florilor

04 August 2017
5 metode prin care poţi reduce stresul cu ajutorul florilor

De foarte multe ori florile sunt păstrate pentru ocaziile speciale, însă ele ar trebui să facă parte din viața noastră în fiecare zi. De ce? Se spune că nimic nu ne binedispune mai mult decât un buchet cu flori proaspete.

În acelaşi timp, s-a demonstrat că florile sunt un ajutor real în reducerea stresului şi a stărilor de nervozitate.

Există numeroase metode prin care florile pot face parte din viaţa ta şi te pot ajuta să ai o stare de spirit foarte bună. Iată cum să introduci florile în rutina zilnică:

1. Așază flori în dormitor

Să vezi o vază cu flori sau o plantă cu flori imediat după ce te trezești este cel mai bun mod în care poți începe ziua. Florile îți vor da energie și buna dispoziție se va instala chiar înainte să cobori din pat.

Alege flori fără parfum pentru a nu te deranja în timpul somnului și ai grijă să le păstrezi mereu proaspete. Schimbă apa în fiecare zi, iar în momentul în care încep să se ofilească, înlocuiește-le cu flori proaspete.

2. Poartă flori pe post de accesorii

Aproape orice femeie poartă bijuterii, însă nu multă lume se gândește să le înlocuiască cu flori. Pentru un look romantic și foarte chic, prinde-ți flori în păr sau fă-ți o brățară din flori rezistente. Alege flori mai puțin sensibile, cum ar fi lavanda,  crizantemele sau trandafirii. Acestea vor rezista câteva ore, așa că le poți purta chiar și la muncă.

Florile-bijuterii te vor ajuta să te simți mai bine și vor avea avea efect și asupra celor cu care intri în contact, făcându-i să se simtă mai relaxați.

3. Du flori la locul de muncă

Florile la locul de muncă sunt extreme de utile. Studiile arată că ele sporesc creativitatea, cresc puterea de concentrare și, bineînțeles, diminuează stresul. Dacă desfășori o muncă de birou, o vază cu flori așezată pe masa de lucru te va ajuta să fii mai productiv.

4. Gătește cu flori comestibile

Florile au devenit, în special în ultimii ani, o prezență foarte apreciată în bucătăria din întreaga lume. Deși mulți le apreciază doar din punct de vedere estetic, florile folosite în bucătărie sunt chiar flori comestibile.

Le poți testa și tu beneficiile, introducându-le în rețete ce vor fi apreciate de întreaga familie. Flori precum panseluțele, lavanda, trandafirii, gălbenelele sau liliacul pot fi adăugate cu succes în salate, deserturi sau  băuturi. O masă nu doar gustoasă, ci şi foarte colorată, îți va aduce cu siguranță o stare de bine.

Atenție însă la sursa din care obții florile. Acestea nu trebuie să fie tratate cu pesticide pentru a putea fi consumate.

5. Fă o baie cu petale de trandafiri

Este cunoscut faptul că băile cu petale de trandafiri au un efect  de relaxare asupra psihicului. După o zi obositoare, câteva petale de trandafiri pot face minuni. Încheie ziua cu o baie parfumată și colorată și vei simți cum te învăluie

Mai puțin stresat, mai creativ și cu mai multă poftă de viață. Așa te vei simți dacă te asiguri că în fiecare zi ai măcar un contact cu frumoasele flori. Pentru ca lucrurile să fie foarte simple, poți comanda online buchete de flori pe care le vei primi în cel mai scurt timp acasă sau la birou.

5 metode prin care poţi reduce stresul cu ajutorul florilor5 metode prin care poţi reduce stresul cu ajutorul florilor5 metode prin care poţi reduce stresul cu ajutorul florilor