magnolia.ro

5 plante tropicale ușor de întreținut

09 August 2018
5 plante tropicale ușor de întreținut

Când te gândești la plante tropicale, cel mai probabil ai impresia că sunt greu de îngrijit și că nu rezistă în condițiile pe care i le poți oferi într-o casă sau într-un apartament. Nu este însă deloc așa. Există câteva plante tropicale extrem de rezistente, care se adaptează cu succes în casele noastre.

Bromeliile

Speciile ce aparțin familiei Bromeliaceae poartă numele generic de bromelii. În această categorie intră specii precum Guzmania, Vriesea, Tillandsia sau Aechmea. Au forme, dimensiuni și culori extrem de variate, astfel încât poți găsi una potrivită pentru orice locuință.

Bromeliile  se comportă foarte bine la temperaturi cuprinse între  22-27 de grade C, însă tolerează și valori mai scăzute sau mai ridicate. Pentru ca planta să aibă un aspect sănătos o perioadă cât mai lungă,  foarte important este să îi oferi apă cu regularitate. Se recomandă udarea lor în rozeta de frunze pe care o prezintă la bază, dar și pulverizarea plantelor pe frunze, în special în perioadele călduroase.

Anthurium

Cunoscută și ca Planta Flamingo, Anthurium este o alegere destul de populară printre iubitorii de plante, iar explicația ține și de faptul că este ușor de întreținut. Udată moderat și ferită de razele directe ale soarelui, planta Anthurium te va răsplăti cu flori mari, cerate, ce vor deveni un punct de atracție în orice încăpere. Se potrivește mai ales într-un decor simplu, nu foarte colorat.

Orhideele

Sunt, probabil, plantele de ale căror flori te poți bucura cea mai lungă perioadă. Dacă vorbim despre orhideele Phalaenopsis, cele mai cunoscute dintre orhidee, florile lor durează 4-5 luni. Singurele lucruri de care au nevoie sunt un spațiu cât mai luminos (de preferat un pervaz orientat înspre est sau vest) și udare la aproximativ 6-8 zile (în momentul în care se observă că rădăcinile și-au recăpătat culoarea verde-sidef).

Schefflera sau Arborele umbrelă este o altă plantă tropicală pe care o poți crește cu succes în casa ta.  Un loc luminos, dar ferit de soare și curenți de aer este ideal pentru arborele umbrelă.  Datorită creșterii sale pe înălțime, această plantă arată foarte bine amplasată în colțurile încăperilor.

Cu un aspect plăcut datorită florilor sale imaculate, crinul păcii mai are un avantaj major. Are o capacitate foarte mare de purificare a aerului. Singurul lucru la care trebuie acordată o mai mare atenție este udarea. Fiind o plantă iubitoare de apă, neglijarea ei o perioadă mai lungă, poate duce la pierderea plantei. Din fericire, ea te va atenționa de fiecare dată când are nevoie de apă prin faptul că frunzele sale se vor lăsa.

Cunoscută și ca plantă care emană o energie bună, chiar numele său sugerând acest lucru, crinul păciieste o plantă tropicală de care te poți bucura ani mulți dacă îi acorzi o minimă atenție.

5 plante tropicale ușor de întreținut5 plante tropicale ușor de întreținut5 plante tropicale ușor de întreținut5 plante tropicale ușor de întreținut5 plante tropicale ușor de întreținut5 plante tropicale ușor de întreținut