magnolia.ro

Care sunt numele sărbătorite de Sfântul Ilie

20 Iulie 2017
Care sunt numele sărbătorite de Sfântul Ilie

20 iulie marchează ziua Sfântului Ilie și este prilej de sărbătoare pentru peste 120000 de români care poartă numele de Ilie sau derivate ale acestuia.

Cine își serbează onomastica de Sfântul Ilie?

În afară de numele de Ilie, prezent în România atât ca prenume, cât și ca nume de familie, există numeroase nume care derivă de la Ilie și care se serbează  tot pe 20 iulie.

Printre cele mai cunoscute nume de familie se numără Ile, Ilea, Iliescu, Ilașcu, Iliuț, Ila. Dacă ne referim la prenume, cele mai populare sunt Ilie și Ilinca, dar avem și prenume cum sunt Ilia, Elias, Eliana.

Semnificația numelui Ilie

Numele Ilie provine din ebraică, unde îl găsim sub forma de “Elijah(u)” și înseamnă “Domnul este adevăratul Dumnezeu”.

Cei care poartă acest nume sunt firi spirituale și extrem de atente la nevoile celor din jur. Încearcă întotdeauna să îi facă fericiți pe cei dragi, punându-și familia întoteauna pe primul plan.

Ambițioși și hotărâți, cei ce poartă acest nume pot părea duri în unele situații, însă sunt capabili și de o sensibilitate ieșită din comun și sunt deosebit de generoși. Un mediu armonios este ceea ce caută de fiecare data, atât în familie, cât și la locul de muncă.

Pentru că sunt mereu darnici cu cei din jur, de ziua lor onomastică e rândul celor dragi să le facă o bucurie. Pe magnolia.ro găsești buchete de flori și aranjamente florale potrivite pentru aniversările doamnelor și ale domnilor deopotrivă.

Mai mult, special pentru Ilinca, cel mai popular nume feminin sărbătorit pe 20 iulie, am pregătit un buchet cu numele ei. Comandă buchetul Ilinca, realizat din flori ce se potrivesc perfect cu personalitatea ei și fă-i o surpriză la care nu s-ar fi așteptat!

Care sunt numele sărbătorite de Sfântul Ilie