magnolia.ro

Ce flori oferi unei proaspete mamici

24 August 2021
Ce flori oferi unei proaspete mamici

Nimic nu spune mai frumos „Felicitări!” decât un buchet de flori. Tocmai de aceea, când vrei să feliciți pe cineva care tocmai a adus pe lume un copil, florile sunt cadoul la care trebuie să te gândești mai întâi. Totuși, este de preferat să aștepți ca mămica să ajungă acasă, nu să îi duci flori în spital. Nou-născutul poate avea reacții alergice la polen și tocmai de aceea, de cele mai multe ori, nici nu este permisă introducerea florilor în salon, deci proaspăta mămică nu se va putea bucura de ele.

Așteaptă câteva zile și du-i florile direct acasă sau trimite-le prin curier.  Dar ce tip de flori să alegi? Este o dilemă pe care o au multe persoane care vor să facă o astfel de surpriză, așa că venim în ajutorul tău cu sugestii care te-ar putea scoate din încurcătură.

Alege culoarea florilor

Dacă îți dorești să mergi pe varianta clasică, poți ține cont de sexul nou-născutului atunci când alegi florile. Poți alege un buchet cu flori lila sau o combinație de verde cu alb ori alb cu albastru pentru băieței și roz sau roșu pentru fetițe. Totuși, nu trebuie să uiți că florile sunt pentru mamă, nu pentru bebeluș, așa că poți fi mai creativ și poți alege nuanțe vesele, cum ar fi galbenul sau portocaliul.  Dacă știi ce flori sau culori preferă proaspăta mămică, ar fi bine să ții cont de ele.

Alege tipul florilor

Înainte de toate, evită florile parfumate sau cele care conțin mult polen. Ar putea fi deranjante atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. Deși au parfumuri încântătoare, crinii, liliacul, narcisele sau freziile nu sunt florile spre care să te îndrepți cu această ocazie.

Cel mai bine este să te îndrepți spre flori rezistente deoarece nu este o perioadă în care mama să aibă foarte mult timp să întrețină florile primite.

Trandafirii roz sunt o opțiune bună de luat în calcul deoarece ei semnifică bucuria și emoția, două stări pe care cu siguranță le simte fiecare mămică extrem de intens  după venirea pe lume a propriului copil.

Garoafele sunt considerate în multe părți ale lumii florile mamei, fiind foarte des oferite de ziua internațională a mamei. Poți alege nuanțe delicate cum ar fi o combinație de roz cu alb, cele roz simbolizând chiar dragostea maternă.

Alege, de asemenea, flori cu semnificații potrivite acestui eveniment frumos din viața tinerei mame. Îndreaptă-te spre flori vesele și colorate ce transmit bucurie, speranță și optimism, lucruri de care orice proaspătă mamă are mare nevoie mai ales în primele săptămâni din viața celui mic.

Aranjamentele florale acompaniate de un accesoriu specific acestui moment sunt și ele foarte potrivite. Poți, de asemenea, să adaugi o jucărie de pluș pentru micuț.

Dacă nu oferi florile personal, ci alegi un cadou pentru proaspăta mămică dintr-o florărie online, nu trebuie să lipsească o felicitare în care să scrii câteva gânduri frumoase și încurajatoare pentru noua mămică. Vezi mai multe idei de cadouri pentru nou-născut și botez și surprinde-i pe cei dragi într-un asemenea moment frumos din viața lor!

Ce flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamiciCe flori oferi unei proaspete mamici