magnolia.ro

Flori și plante care cresc capacitatea de concentrare

10 Noiembrie 2020
Flori și plante care cresc capacitatea de concentrare

Simți mereu că după câteva ore de muncă nivelul de energie și capacitatea de concentrare scad? Nu este nimic anormal în acest lucru, însă cu siguranță ți-ai dori să fii plin de energie o perioadă cât mai lungă din zi. Poate nu te-ai fi gândit, însă acest lucru poate fi realizat și cu ajutorul florilor și a plantelor.

Prin oxigenul eliberat, parfumul și energia pe care le emană, florile și plantele îmbunătățesc substanțial atmosfera și productivitatea la locul de muncă. Așază pe birou o planta sau o vază cu flori și vei vedea că te vei putea concentra mai ușor la taskurile pe care le ai de rezolvat și nu te vei simți la fel de obosit.

Gardenia

Datorită florilor sale parfumate, Gardenia stimulează activitatea creierului. Nu doar că îți va da un plus de energie, dar te va ajuta și să generezi noi idei, să găsești rezolvarea la anumite probleme. De asemenea, ea poate funcționa ca un antidepresiv, îmunătățind starea de spirit a celor care o au în preajmă.

Lavanda

Un buchet cu lavandă sau chiar o planta de lavandă te va ajuta să te concentrezi mai ușor la ceea ce ai de făcut deoarece crește vigilența. Lavanda are și capacitatea de a înlătura durerile de cap și de a calma sterile de nervozitate.

Trandafirii

Și trandafirii sunt printre florile care te vor ajuta să te focusezi mai ușor pe rezolvarea atribuțiilor de la locul de muncă. Înfrumusețează-ți biroul cu un buchet cu trandafiri mereu proaspeți și profită de energia pe care ți-o vor da aceste flori.

Orhideele

Pe lângă faptul că produc oxigen atât ziua, cât și pe timpul nopții, orhideele reduc stresul, anxietatea și te ajută la o mai bună concentrare.

Potrivite pentru casă și locul de muncă deopotrivă, orhideele sunt ușor de îngrijit și au calitatea de a-și păstra o perioadă foarte lungă florile.

Pe lângă aceste flori și plante decorative, sunt și o serie de plante aromatice care, la rândul lor, cresc capacitatea de concentrare. Printre ele se numără rozmarinul, menta, busuiocul.

Așază o vază cu flori sau una dintre plantele amintite pe birou, în încăperea în care lucrezi, sau în locul în care copiii își fac lecțiile și bucură-te de beneficiile pe care le oferă.

Flori și plante care cresc capacitatea de concentrareFlori și plante care cresc capacitatea de concentrareFlori și plante care cresc capacitatea de concentrareFlori și plante care cresc capacitatea de concentrareFlori și plante care cresc capacitatea de concentrare