În această perioadă a anului, orașele sunt pline de opțiuni pentru pomul de Crăciun, oamenii aleg între brazi în ghiveci, tăiați sau artificiali. De sărbători, pomul de Crăciun natural este un decor frumos și tradițional. Mirosul de pin transpune pe oricine într-o seară de iarnă, din copilărie, aducând în casa ta magia Crăciunului. Deși fermecătoare, aceste conifere naturale nu rezistă atât de mult ca cele artificiale.
Află de ce se usucă bradul în ghiveci, cum poate fi îngrijit și ce poți face după ce acesta crește!
Felicitări că ai ales un brad în ghiveci
Felicitări că ai ales un brad în ghiveci! Cu această decorațiune, ai parte de un brad natural, dar ai grijă și de mediu. Față de cei tăiați, brazii în ghiveci bine îngrijiți pot fi replantați în grădina ta. Astfel, reușești să ai un pom de Crăciun, fără a afecta natura. Mai mult, prin plantarea bradului în ghiveci vei avea un nou arbore în curtea ta, de care să ai grijă mulți ani de acum.
Și, să nu uităm nici de efectul pe care acesta îl va oferi spațiului de la interior. Alături de o coroniță din brad natural sau de un aranjament special pentru Crăciun, bradul natural va decora casa și va aduce spiritul sărbătorilor mai aproape de tine și de familia ta. Însă, dacă vrei să te bucuri de această senzație pentru cât mai mult timp, iată cum anume trebuie să-l îngrijești.
De ce se usucă bradul în ghiveci?
Deoarece mediul natural al brazilor este unul rece, uscarea ramurilor sau căderea acelor sunt cele mai comune reacții ale coniferelor aduse în interior. Cu toate acestea, când este îngrijit corespunzător, un pom de Crăciun în ghiveci rezistă la temperaturile de interior aproximativ o lună, chiar o lună și jumătate. Cu toate acestea, dacă îți dorești să plantezi bradul după Crăciun, nu recomandăm ca bradul să fie ținut în interior o perioadă atât de îndelungată.
Iată de ce se usucă bradul în ghiveci!
-
Nu ai aclimatizat bradul
Schimbările bruște de temperatură afectează pomul de Crăciun. Înainte de a-i oferi bradului un loc special în casa ta, păstrează-l pentru cel puțin o săptămână într-un spațiu cu temperaturi medii. Pentru a face o trecere treptată de la gradele cu minus, la cele din interior, depozitează bradul în ghiveci minimum 7 zile în balcon, garaj sau într-un hol fără calorifere.
-
Ai amplasat bradul lângă o sursă de căldură
Coniferele sunt iubitoare de temperatură scăzută, iar amplasarea lor lângă un calorifer sau șemineu le poate cauza uscarea imediată. Îți recomandă să alegi o încăpere aerisită constant și un loc ferit de o sursă directă de căldură.
-
Bradul nu are parte de destulă lumină
Brazii sunt crescuți în păduri, primind zilnic lumină naturală. Odată aduși în interior, brazii în ghiveci nu au parte de suficientă lumină pentru nevoile sale. De aceea, se recomandă amplasarea în apropierea unei ferestre mari sau, pur și simplu, păstrarea în case pe o perioadă scurtă de timp.
Cum să îngrijești bradul de Crăciun
Pentru a păstra bradul din ghiveci și după sărbători, este necesar să acorzi atenție și grijă pomului de Crăciun. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a îngriji corespunzător bradul!
-
Udă bradul din ghiveci!
Acest pas este cel mai important pentru păstrarea bradului din ghiveci. Tratează coniferul asemenea unei plante din apartamentul tău și oferă-i apă moderată, la câteva zile, fără a lăsă solul să se usuce complet. Odată uscat, rădăcinile se vor hidrata mult mai greu.
-
Temperatura optimă pentru brad
Atât aclimatizarea, cât și amplasarea departe de o sursă directă de căldură sunt metode ce oferă bradului în ghiveci o temperatură optimă. Ține cont de mediul natural al bradului și aerisește camera cât mai des.
-
Oprește luminițele de Crăciun
Deși un decor fermecător, luminițele din brad nu ar trebui să rămână mereu aprinse. Stinge ornamentele noaptea sau când nu ești în preajmă pentru a proteja acele bradului, dar și pentru a evita un posibil pericol.
Ce poți să faci cu bradul din ghiveci după ce a crescut
Dacă îi oferi bradului condiții de mediu favorabile, dar și destulă iubire, acesta va crește armonios în ghiveci. Însă, dezvoltându-se, nu poate trăi mulți ani într-un recipient. Astfel, după ce a crescut, bradul din ghiveci poate fi transplantat în grădina ta.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în plantarea bradului din ghiveci în grădină!
-
Plantează bradul toamna sau primăvară, într-o perioadă lipsită de îngheț.
-
Alege un loc însorit sau cu semiumbră.
-
Sapă o groapă destul de adâncă și de lată, pentru a cuprinde rădăcina bradului.
-
Așază bradul în groapă, fără a afecta rădăcinile.
-
Utilizează pământul din curte și acoperă groapa.
-
Udă bradul constant.
-
Bucură-te de bradul din curtea ta, mult timp de acum!
Crăciunul este aproape și sperăm că acest articol te va ajuta în alegerea pomului de Crăciun. Dacă alegi un brad în ghiveci, recomandările noastre te vor ajuta să te bucuri de frumosul conifer cât mai mult timp, chiar la tine acasă. Nu uita, dacă cauți un cadou frumos pentru Crăciun, specialiștii Magnolia te așteaptă cu produse realizate cu gust și cu atenție pentru cele mai mici detalii.