magnolia.ro

Sfaturi de intretinere a Craciunitei

09 Decembrie 2021
Sfaturi de intretinere a Craciunitei

Crăciuniţa rămâne una dintre cele mai populare plante ale sezonului de iarnă şi, totodată, un cadou inspirat pentru cei care vor să facă o surpriză cuiva drag. Chiar dacă foarte multă lume alege să își decoreze casa în perioada sărbătorilor cu ajutorul acestei plante, puțini sunt cei care știu cum se întreține Crăciunița, astfel încât să arate bine pe toată perioada iernii. Află care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru ca Steaua Crăciunului să-și mențină frumusețea. 

Transportă corect Crăciunița

Îngrijirea Crăciuniței începe din momentul în care ieși de pe ușa florăriei din care ai cumpărat-o. Fiind sensibilă la frig, transport-o până acasă învelită într-o folie protectoare. Atenție însă la modul în care este ambalată. Folia nu trebuie să atingă frunzele plantei pentru că acestea s-ar putea deteriora.

Alege cu grijă locul în care așezi Crăciunița

Alege pentru Crăciuniță un loc luminos, dar ferit de sursele de căldură sau de curenți de aer. Aerul prea uscat, dar  și curenții de aer rece vor duce la pierderea frunzelor plantei. Similar, cu aceeași grijă și atenție trebuie să te ocupi și de alte decoruri de iarnă naturale. Spre exemplu, aranjamentele de Crăciun, coronițele pentru masă sau ușă din brad natural sau care conțin flori naturale de Crăciun au nevoie de atenția ta dacă vrei să reziste mai bine în timp. 

Odată ales locul în care așezi Crăciunița, evită să o muți dintr-un loc în altul deoarece are o sensiblitate la aceste schimbări.

Temperatura ideală pentru Steaua Crăciunului

Păstrează Crăciunița la temperaturi constante, preferabil între 18 și 23 grade C. În niciun caz temperatura nu trebuie să scadă sub 15 grade, iar planta nu agreează diferențele de temperatură.

 

Udarea Crăciuniței

Udă Crăciunița regulat, de preferat zilnic. Este mai indicat să uzi zilnic planta cu o cantitate mică de apă decât să îi administrezi mai rar multă apă. Pământul din ghiveci trebuie să fie mereu ușor umed, dar nu îmbibat cu apă.

Dacă acum știi cum trebuie să îngrijești Crăciunița imediat după achiziționare, află mai multe despre ce trebuie să faci ca să te bucuri de această plantă mai mulți ani la rând: Nu arunca Steaua Crăciunului după sărbători!

Sfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a CraciuniteiSfaturi de intretinere a Craciunitei